Szállodai munkások jelenleg kezdő 13.00-14.00$  órabérért dolgoznak.  Kezdő oldalunkon mindig felvannak tüntetve az aktuális fizetések.
Ezen kívül a szobákban hagyott borravaló a takarítóké. Ez változó. Volt már 20$ is, és volt már 25 cent is szobánként. Pár dollárra minden szobában számítani lehet. 

Tapasztalatok azt mutatják, hogy az étkezést bőven lehet ebből fedezni.

Átlagban heti 6 nap, napi 8-10 óra a munkaidő, plusz ha valaki ezen felül még szeretne, túlórázhat. Fizetés két hetente, de az első fizetés 4 hét múlva a kezdéstől. Ez természetesen csak azért van, mert létezik elszámolási idő is ami 5-6 nap. Így csak a második fizetési ciklusban tudja megkapni a pénzét. Utána természetesen 2 hetente folyamatosan. A fizetés csekken vagy számlára utalva történik.

( Mindenkinek segítünk nyitni bankszámlát, és kap hozzá bankkártyát.)

 

Ügyintézési díj 600$! Ezt a fizetésből vonjuk le a későbbiekben. Ez csak egy egyszeri díj, tehát önnek ezt nem kell fizetni  soha többet!

__________________________________________________________________________________________

 

A kiutazás önköltséges, de esetenként tudunk benne segíteni! ( Érdeklődjön) Az ára függ az évszaktól, a légitársaságtól, és az úti céltól. Megközelítőleg 

200.000 Ft.  Ezen kívül minden utazónál legyen 5-600$ a kezdeti költségekre. Ha nem állnak rendelkezésére ezen összegek, érdeklődjön a lehetőségek iránt, és segítünk amiben csak tudunk.

__________________________________________________________________________________________

 

Szállások és költségeik!

 

Első hónapban a szállás a hotelben ingyenes. Ez után apartmanokat vannak kivéve a dolgozóknak. Az apartmanok általában nincsenek teljesen berendezve. A konyha viszont teljesen "gépesítve" van. 

( Mosógép, szárítógép, mosogatógép, hűtőgép, gáztűzhely, mikrohullámú sütő, klíma az egész lakásban, beépített szekrények stb. ) Ágyak viszont nem. Általában mindenki matracon alszik. ( Kényelmes ágymatracon, nem felfújhatóson! )
Egy szobában ketten. Havi költség átlagosan 300 $/fő. Külön szoba is lehetséges ha valaki szeretne, de az természetesen költségesebb.

__________________________________________________________________________________________

Munkába járás és költségeik! 
 

A munka reggel 7-kor kezdődik, tehát ebből adódik, hogy előtte 15 perccel ott kell lenni. A munkába járást következőképpen oldják meg a dolgozók:

Szinte mindenki gépkocsival jár dolgozni.
Akiknek már van, azok elviszik azokat akiknek nincs, és a költségeket megosztják. Napi 1-2$. Ez a borravalóból könnyen finanszírozható, tehát a fizetést nem csökkenti. Szerencsésebb esetben a szállás olyan közel van a munkahelytől, hogy gyalog is megtehető az út.

_________________________________________________________________________________________

 

Étkezés

 

Az USA-ban az élelmiszer árak hasonlóak  mint Magyarországon.

A hotelekben lehet reggelizni, és van ahol ebédelni is.

Ötletek a jó, és olcsó étkezéshez.

Ha valaki szeret főzni, akkor  annyiból hoz ki egy étkezést, mint Magyarországon.
Viszont ha valaki nem szeret főzni, akkor talál az USA-ban rengeteg 10$ alatti éttermet, ahol annyit ehet amennyit bír. Vagy ami még jobb, egy dobozba annyit pakolhat amennyi belefér, és hazaviheti 10$-ért maximum. Ha valaki még ennél is olcsóbban szeretné kihozni az étkezést, akkor ezt a dobozt telepakolhatja különféle húsokkal, (mert azt tesz bele amit szeretne) és az apartmanban főzhet ki rizst vagy krumplit. Így 11-12$-ból négy ember jóllakik. 

Elérhetőség

Észak-amerikai munka

Váci út 184.
Budapest
1138
___________________________________
Carl Lutz rkp. 29, Budapest 1137

Megbeszélés irodáinkban, kizárólag időpont egyeztetés alapján!


06-30-2397636